καλωσηρθατε

Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου μας

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

29ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ''ΜΠΟΥΖΑΛΑ''

 Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Καβάλας σας προσκαλεί και φέτος στο 29ο Αντάμωμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη ''Μπουζάλα'', στα βουνά της Δράμας,το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 και ώρα 18:00.
Τραγούδι : Γιώργος Γραβάνης με την ορχήστρα του
                                                                                                                  .                                    


Αφού λοιπόν,όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον για το φετεινό Αντάμωμα, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Καβάλας αποφάσισε  να μην επηρεαστεί από μικρότητες και διαφορές και να αναλάβει για ακόμη μια φορα τη διοργάνωση του. 

Έτσι λοιπόν, έχοντας την οικονομική στήριξη (όπως κάθε χρόνο) των κυρίων: Β.Καρυώτη-  Β.Μπομπότα-Γ.Βρύζα, τους οποίους και ευχαριστούμε, πήραμε την απόφαση να "ανταμωθούμε"  το Σάββατο 17 Ιουλίου έχονας μαζί μας την ορχήστρα του Γ.Γραβάνη.


Θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση του εθίμου ''Γκουρμπάνι'' από γέροντες Σαρακατσάνους.

Τέλος, τα παιδιά του χορευτικού μας θα χορέψουν  τους παραδοσιακούς μας χορούς και θα προσπαθήσουμε και πάλι. έτσι απλά αλλά με θέληση και μεράκι, να δώσουμε και φέτος το παρόν,ώστε ο ερχομός του κόσμου στο σημείο του Ανταμώματος να μην είναι μόνο μια απλή εκδρομή και τα μόνα που θα ακούγονται να είναι τα κασετόφωνα.

1 σχόλιο:

  1. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ,ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΞΙΚΟΥ ΝΕΦΟΥΣ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή