καλωσηρθατε

Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου μας

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΑΛΑ

Το Σάββατο 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του ανταμώματος στη Μπουζάλα.Έγινε η αναπαράσταση του ''Γκουρμπανιού''και χόρεψαν τα παιδιά του Συλλόγου Ν.Καβάλας. Συγκεκριμένα:
Η επιθυμία μας έγινε πραγματικότητα.!!! Μπροστά σ'ένα καινούργιο πανέμορφο καλύβι πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις μας και ήταν πιο πετυχημένες από κάθε άλλη φορά.
.Ο κ.Καρυώτης Βασίλης με πολύ μεράκι επιμελήθηκε και κατασκεύασε το καλύβι που βλέπετε στις φωτογραφίες,καθώς επίσης συμμάζεψε και το χώρο που πραγματοποιείτε το αντάμωμα.(Ίσιασε τον τόπο,έβαλε σωλήνες για τα νερά ,μπάρα σιδερένια για την απαγόρευση των οχημάτων).Το καλύβι είναι με σιδηροκατασκευή.να αντέχει στις καιρικές συνθήκες της περιοχής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό,αλλά και τον αγιασμό για τα εγκαίνια του  καινούργιου μας καλυβιού.
Στη συνέχεια οι γέροντες Τάσος Κώστας και Λιάπης Κώστας μαζί με τους νεώτερους Μακρή Στέργιο και Δαλακούρα Βασίλη,μας αναβίωσαν τον τρόπο που γίνονταν το''γκουρμπάνι''.
Τα παιδιά του χορευτικού μας χόρεψαν του παραδοσιακούς μας χορούς.
Στο τραγούδι ο Γιώργος Γραβάνης με την ορχήστρα του μας κράτησε συντροφιά μέχρι τις πρωινές ώρες.
Επίσης δεν έλειψε ούτε φέτος και η φωνή της Κατερίνας Μπόνια.
Αυτό ομως που θεωρούμε πολύ σημαντικό, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και μας δείχνει την αξία και τη συμμετοχή της νεολαίας, είναι το εντυπωσιακό γεγονός, να μαζεύνται   παιδιά από ηλικία 15 μέχρι 30 χρονών στο κιόσκι όταν τελεώνει το γλέντι, να παίρνει ο λεβέντης ο Νικολάκης Μακρής (απ΄την Καβάλα) το κλαρίνο του και να τραγουδούν μέχρι το ξημέρωμα παλιακά τραγούδια ,που απορεί κανείς πως τα γνωρίζουν κιόλας. Μπράβο παιδιά.Το μήνυμα είναι πολύ αισιόδοξο.Η παράδοση διατηρείται και μεταδίδεται.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο Σύλλογο Σαρακατσάνων Ν.Καβάλαςκαι για την φετεινή εξαιρετική-αψογη-ομορφη βραδιά.
    Οι νέες και οι νέοι ΑΞΙΟΙ συνεχιστές της πλούσιας Σαρακατσάνικης παράδοσής μας. Πρώτοι στό χορό πρώτοι στα τραγούδια αλλά πρώτοι και στά ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή