καλωσηρθατε

Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου μας

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Σ. Ο ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

,


Θεσσαλονίκη, 09/07/2010
Προς Διοικητικό Συμβούλιο Π.Ο.Σ.Σ..
Κοινοποίηση: Σύλλογοι Σαρακατσαναίων.

Σας γνωστοποιώ ότι την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του ταμία της Π.Ο.Σ.Σ. κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε με αφορμή κάποια γεγονότα που θίγουν τον χαρακτήρα μου και τις Σαρακατσάνικες αρχές μου. Όπως είχα επισημάνει και στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έγινε στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Σ. κατά την παραλαβή και παράδοση από το απερχόμενο Δ.Σ., το νέο Δ.Σ. το οποίο εκλέχτηκε -μετά από δραματική και πολύωρη διαδικασία- θα έπρεπε να λειτουργήσει σύμφωνα με το καταστατικό. Θεωρώ αναγκαίο να σας ενημερώσω ότι κατά την διάρκεια του πρώτου Δ.Σ. η μόνη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε ήταν η παραλαβή του ταμείου. Τονίζω ότι δεν παραλάβαμε σαν νέο Δ.Σ. κατάσταση με τα περιουσιακά στοιχεία της Ομοσπονδίας αλλά ούτε και στοιχεία σχετικά με την εφημερίδα «Ηχώ των Σαρακατσαναίων». Εκείνη την ημέρα εξέφρασα έντονα τη δυσαρέσκεια μου επί της διαδικασίας η οποία σύμφωνα με το καταστατικό μας δεν ήταν σωστή.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Μαρμαγκιόλης Ευάγγελος δεσμεύτηκε ενώπιων του υπόλοιπου Δ.Σ. ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα «συνεχιστεί» η διαδικασία της παραλαβής. Μετά από τέσσερις συνεδριάσεις δεν έχω λάβει γνώση για το τι τελικά απέγινε με την περιβόητη διαδικασία παραλαβής. . . . .
Σε συνέχεια των λόγων της παραίτησής μου αναφέρω τα γεγονότα που διεξήχθησαν κατά την διάρκεια προετοιμασίας και διεξαγωγής του 30ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων στις 26-27 Ιουνίου 2010 στα λιβάδια Περτουλίου. Συγκεκριμένα, ως ταμίας της ΠΟΣΣ δεν είχα λάβει γνώση, παρότι είναι αποκλειστικά δική μου αρμοδιότητα, για τις χρηματικές συναλλαγές που θα γίνονταν. Ο πρόεδρος κ. Μαρμαγκιόλης και η γεν. γραμματέας κ. Ζαραλή Μαρία παραβλέποντας το άρθρο 13 του καταστατικού («Αρμοδιότητες μελών Δ.Σ.») ανέλαβαν όλες τις οικονομικές συναλλαγές αγνοώντας με επιδεικτικά παρότι ήμουν παρών από το πρωί της Παρασκευής (25 Ιουνίου) στην Ελάτη Τρικάλων. Σεβόμενος τον θεσμό του Ανταμώματος δεν δημιούργησα κανένα θέμα εκείνες τις ημέρες αλλά αντιθέτως ήμουν παρών και ενεργός σε κάθε δραστηριότητα που διοργάνωσε η ΠΟΣΣ το διήμερο αυτό.
Την Πέμπτη 8/7/2010 διεξήχθη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, συνεδρίαση στο ξενοδοχείο Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά Πιερίας στην οποία έκπληκτος ενημερώθηκα για πρώτη φορά για τις οικονομικές συναλλαγές που έγιναν για το Αντάμωμα. Παρόλο που είχα τονίσει ότι απαιτείται να γίνουν περικοπές των δαπανών για το Αντάμωμα, αφού είχαμε παραλάβει την Ομοσπονδία με χρέος 19.000,00 € και μόνο 2.000,00 € χρηματικά διαθέσιμα διαπίστωσα ότι το σύνολο των δαπανών ξεπέρασε τις 16.000 €.
Μετά την 10ετή ενασχόληση μου με τα κοινά των Συλλόγων Σαρακατσαναίων, διαπιστώνω την καταστρατήγηση καταστατικού, τον παραγκωνισμό του ταμία, μιας νευραλγικής και σημαντικής θέσης, και τη μεθόδευση των διαδικασιών. Γι’ αυτούς τους λόγους και τα γεγονότα που προαναφέρθηκαν σας κάνω γνωστή την αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ από τα καθήκοντα του ταμία της Π.Ο.Σ.Σ.. Παραμένω δε μέλος του Δ.Σ. αφού ο Σύλλογος που αντιπροσωπεύω ήταν από τους πρώτους που στήριξε και στηρίζει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και δεσμεύομαι ότι θα είμαι μπροστάρης σε κάθε ενέργεια του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, αφού προσωπικός μου στόχος είναι η προβολή και η διάδοση της πλούσιας σαρακατσάνικης παράδοσης στις νέες γενεές και γενικότερα στην κοινωνία μας. Άλλωστε την ανιδιοτέλεια μου για την σαρακατσάνικη κληρονομιά την έχω αποδείξει ποικιλότροπος από όποια θέση κι αν υπηρέτησα το σαρακατσάνικο σινάφι.
Με εκτίμηση,
Καρυώτης Αθανάσιος
Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ..

1 σχόλιο:

  1. Οι Σαρακατσάνοι έρχονται πάλι στο προσκήνιο!
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ δάσκαλοι της αιγοτροφικής ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ!
    Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
    Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
    Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
    ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

    http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

    ΑπάντησηΔιαγραφή