καλωσηρθατε

Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου μας

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ !!!

Ενεργό μέλος από το 2004 έως το 2006 ως υπεύθυνη χορευτικού του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Καβάλας και συνεχίζοντας από το 2006 έως και σήμερα, εκλεγόμενη επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, η Βασιλική Κουτρουλού από τη θέση της προέδρου του συλλόγου συνεισέφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην παράδοση των Σαρακατσάνων .
Αναλαμβάνοντας με αγάπη και μεράκι την «Αναγέννηση» του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Καβάλας, ενός συλλόγου που είχε ξεχαστεί από πολλούς τα προηγούμενα χρόνια.
Κατάφερε με τη δύναμη της ψυχής της και με τη στήριξη των συνεργατών της (ΔΣ) να αναδείξει από την αρχή τον Σύλλογο αυτό.
-Συμμετείχε για πρώτη φορά το 2008 με το χορευτικό του Συλλόγου στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσάνων στο Περτούλι
-Διοργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου εκδηλώσεις όπως στις 28/09/2009 την παρουσίαση και των δυο βιβλίων του Σαρακατσάνου συγγραφέα, πολιτικού και προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Νίκου Κατσαρού και στις 21/02/2009 την παρουσίαση του βιβλίου του Σαρακατσάνου Αντιπρόεδρου της Βουλής κ. Γεώργιου Σούρλα, ως επίσημου καλεσμένου του ετήσιου χορού του συλλόγου.
Ήταν για τον σύλλογο της Καβάλας μια πολύ καλή αρχή δημιουργίας και προβολής δραστηριοτήτων, μέσα απ' τις οποίες δραστηριότητες αναδεικνύονται τα στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
-Ανέλαβε επί 4 συνεχή έτη την ολοκληρωτική διοργάνωση του Ετησίου Ανταμώματος Συλλόγων Σαρακατσάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μεγάλη επιτυχία.
-Ανέλαβε την αποκατάσταση των καλυβιών στο χώρο του ανταμώματος στη Μπουζάλα, τα οποία είχαν καταστραφεί με το πέρασμα των χρόνων, προχωρώντας στην κατασκευή καινούργιων καλυβιών με σιδερένιο σκελετό( με την οικονομική στήριξη του κ.Β. Καρυώτη).
Κατάφερε να εξοπλίσει το Σύλλογο με παραδοσιακές στολές καθώς ο αριθμός των δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες του χορευτικού.
Επιδίωκε πάντα την προβολή του Συλλόγου με την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις στο Ν. Καβάλας .
Συμμετείχε πάντα στις παρελάσεις εθνικών εορτών, καθώς και σε άλλες εορταστικές εκδηλώσεις της Καβάλας με περίπτερο του συλλόγου.
Ανέλαβε αρκετές φορές την πρωτοβουλία σε φιλανθρωπίες για οικογένειες που είχαν ανάγκη από οικονομική στήριξη.
Διοργάνωσε εκδρομές για τα μέλη του χορευτικού όπως στη Βουλγαρία, στην Κέρκυρα, στα Γιάννινα και στο Πήλιο.
Στο τέλος της θητείας της κατάφερε να εξασφαλίσει το ακατόρθωτο όλα αυτά τα χρόνια , ένα «σπίτι» για το Σύλλογο , ένα κτήριο στη Νέα Κώμη Καβάλας που θα στεγάζει από δω και πέρα τα γραφεία του Συλλόγου και θα φιλοξενεί τα μέλη του χορευτικού για τις καθιερωμένες πρόβες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου